Kuka olen, mistä kirjoitan ja miksi juuri laatujohtaminen?

posted in: Blogin tarina

Lue tästä taustaa blogeilleni- mitä ja mistä kirjoitan.

Tarinan rakastamastani työstä ja minusta voit lukea tästä.

Yli 25 vuoden aikana on kertynyt paljon tarinoita, niin omasta kuin tuntemieni esimiesten ja johtajien työstä. Näitä käytän esimerkkeinä blogeissani.

Pidän mielessäni vaitiolovelvollisuuden entisiä työpaikkojani kohtaan.

Lähden sillä liikkeelle, että omien virheiden lisäksi, voi kertoa kaikkien meidän onnistumisista.

Työni on ollut Sote-alalla, joten esimerkit kumpuavat sieltä, soveltaa niitä voi alalle kuin alalle.

Tarinoiden ja esimerkkien lisäksi annan kirjoituksissani ohjeita ja vinkkejä esimiestyön ja johtajuuden kehittämiseen. Perustan ohjeet tutkimustietoon tai omiin kokemuksiini tai molempiin.

En mitenkään väitä kirjoituksieni olevan tieteellisiä. Toki teksteissäni on varmaan elementtejä useista johtajuusopeista.

Haluan tuoda esiin käytännön näkökulman johtamisen kehittämisessä ja miten se ylipäätään on mahdollista kiireisen arjen keskellä.

Mielestäni teoriat eivät auta, jos ei niitä yhdistetä käytäntöön.

Laatujohtamisen olen ottanut lähtökohdaksi, koska laatujärjestelmien ohjeiden mukaan toimiessa on mahdollista saada konkreettisia tuloksia johtamisen arkeen.

Lisäksi laatujohtamisen keskeiset elementit asiakaskeskeisyys ja työntekijöiden osallistaminen sekä jatkuva parantaminen,ovat mielestäni hyviä johtajuuden kulmakiviä.

Blogit eivät opeta suoraan, kuinka rakennetaan laadunhallintajärjestelmä. Ne eivät etene mitenkään loogisessa järjestyksessä, vaan mukailevat pikemminkin verkkokursseja, joita tulen tuottamaan.

Käytettäviä ideoita laatutyöhön niistä varmasti saa.

Tervetuloa lukumatkalle mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *